Workshop hechten en OK-etiquette

De VCMS Groningen leden mochten op 14 oktober tijdens de eerste workshop van het jaar 2019-2020 de handen uit de mouwen steken. Deze avond zijn de leden namelijk bezig gegaan met varkenspoten hechten en hebben zij onderwijs gehad over de OK-etiquette.

Het hechtgedeelte van de workshop is verzorgd door dr. Atiev, gepensioneerd algemeen chirurg. De leden hebben de basisvaardigheden hechten uitgelegd gekregen en mochten vervolgens zelf aan de slag. Hoewel het voor de meesten erg wennen was, kregen de meesten er al snel handigheid in.
De OK-etiquette is behandeld door OK-assistente mw. Straatman. Mw. Straatman heeft o.a. uitleg gegeven over de OK, de gouden regels behandeld en uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een OK-jas steriel aantrekt. Aan het einde van de avond was er een wedstrijd tussen vier leden die eerder tijdens de OK-etiquette quiz de meeste vragen goed hadden beantwoord. Het winnende lid mag binnenkort bij een operatie naar keuze meekijken.

Al met al een geslaagde avond waar veel nieuwe kennis en handigheid is opgedaan! Het VIe bestuur der VCMS Groningen bedankt dr. Atiev en mw. Straatman voor hun onmiskenbare goede hulp en enthousiasme deze avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *