Home

Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Amsterdam, VUmc

Wie zijn we?Wat doen we?PromofilmpjeInschrijving
De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) VUmc is een initiatief, opgezet door 3 studenten, dat er naar streeft om het bachelor-curriculum te verrijken met extra chirurgisch onderwijs, een onderwerp dat naar onze mening te weinig aan bod komt op dit moment. Momenteel bevindt VCMS zich op elke medische faculteit en worden alle verenigingen verbonden via VCMS Nederland.
Voor het tweede jaar op rij biedt VCMS VUmc geneeskundestudenten een programma aan, bestaande uit workshops, masterclasses en extra activiteiten om de studenten met de chirurgische wereld kennis te laten maken en om de contacten tussen hen en vooraanstaande chirurgen te intensiveren. Wij nemen alleen geneeskundestudenten uit het 2e en 3e jaar aan en wij pogen hierin een hechte groep te creëren en die erachter te laten komen of de chirurgie nou werkelijk iets voor hen is. Verder worden er ook vanuit VCMS Nederland allerlei activiteiten georganiseerd, zoals borrels, symposia en toegang tot congressen.
De inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 zijn nog niet geopend, houd de website en facebook hiervoor in de gaten.