Sollicitaties Bestuur VCMS Groningen ’20-’21

Ben je opzoek naar een nieuwe uitdaging naast je geneeskunde studie? Ben je geïnteresseerd in het organiseren van extra chirurgisch onderwijs in aanvulling op het reguliere bachelor geneeskunde curriculum? Dan is een bestuursfunctie binnen VCMS Groningen iets voor jou!

Na een eenjarig bestuurstermijn zal het zesde bestuur der VCMS Groningen aftreden. Dit betekent dat VCMS Groningen opzoek is naar drie nieuwe enthousiaste bestuursleden! Solliciteren kan tot 30 maart.

Functies
Voorzitter
Als voorzitter ben je de leider, ondernemer en vertegenwoordiger binnen het team. De voorzitter zoekt samen met zijn bestuursleden (met de doelstellingen van VCMS in het achterhoofd) voortdurend naar manieren om het beste aan de vraag van de leden te voldoen. Daarbij zal de voorzitter op een daadkrachtige manier leidinggeven, waarbij zowel de mensen in het bestuur als de leden gemotiveerd raken en geënthousiasmeerd worden. Je bent het gezicht van VCMS Groningen en vertegenwoordigt de afdeling op activiteiten en vergaderingen van VCMS Nederland. Een van je taken is dan ook om goed contact te houden met VCMS Nederland, die een overkoepelende rol heeft voor alle VCMS afdelingen van heel Nederland. Je leidt vergaderingen, ALV’s en behoudt het overzicht. Daarnaast verloopt het contact met chirurgen via jou, waarbij duidelijke communicatie van belang is.

Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2020 tot en met juli 2021
Tijdsinvestering: 5-10 uur per week
Voor meer informatie, neem contact op met Tim Takkenkamp, via: t.j.takkenkamp@umcg.nl

Secretaris
De secretarisfunctie is één van de belangrijkste bestuurlijke pijlers. Enerzijds is de secretaris de penvoerder van het bestuur die o.a. zorg draagt voor de interne en externe nieuwsvoorziening. Anderzijds ben je ‘het geheugen’ van het bestuur, waarbij organiseren, informatievoorziening en archivering belangrijke taken zijn. Je houdt o.a. de website bij van VCMS Groningen, houdt de social media pagina’s van VCMS Groningen actief, stelt de basis op voor de nieuwsbrief, hebt contact met sprekers en houdt de ledenlijsten compleet. Elke maand stuur je een korte update naar de secretaris van VCMS Nederland, zodat zij overzicht hebben op alle afdelingen. Je zult al snel ieder gezicht kennen van de vereniging en legt snel contacten met de leden.

Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2020 tot en met juli 2021
Tijdsinvestering: 5-10 uur per week
Voor meer informatie, neem contact op met Imran Ertugrul, via: i.a.ertugrul@umcg.nl

Penningmeester
De penningmeester vertaalt het beleid in een begroting en beoordeelt wat financieel haalbaar is. De beslissingen die worden gemaakt worden onderbouwd met een solide financiële inschatting van de situatie, waarbij de kansen en risico’s nauwkeurig tegen elkaar worden afgewogen. Je zorgt dat declaraties worden verwerkt en dat alle leden netjes hun contributie betalen. Je houdt bij wat VCMS Groningen uitgeeft en maakt mogelijk ook contacten met donateurs of sponsoren. Daarbij houdt je nauw contact met de penningmeester en commissaris acquisitie van VCMS Nederland.

Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2020 tot en met juli 2021
Tijdsinvestering: 5-10 uur per week
Voor meer informatie, neem contact op met Sophie Polman, via: s.j.m.polman@umcg.nl

Bestuursfunctie naast je co-schappen
Het is mogelijk om een bestuursfunctie naast je co-schappen te doen. Wij raden aan om een een functie te vervullen als penningmeester of secretaris. Dit omdat je als voorzitter het gezicht moet zijn van de vereniging en het overzicht ten alle tijden moet behouden. Het is dus handiger dat je als penningmeester of secretaris taken op afstand kan uitvoeren. De huidige penningmeester, Sophie Polman, is vanaf dit kalenderjaar dan ook begonnen met haar coschappen en is goed in staat haar bestuurstaken te vervullen. Geef het in je sollicitatie aan als je je coschappen wilt combineren met een bestuursjaar.

Bestuursfunctie naast je stage wetenschap
Het is ook mogelijk om een bestuursfunctie naast je stage wetenschap te doen. De huidige voorzitter en secretaris hebben dit het afgelopen jaar gedaan. Met een goede planning is dit goed realiseerbaar. Bedenk wel goed van te voren hoeveel tijd je kwijt zult zijn aan je stage wetenschap en overleg dit ook met je begeleiders.

Procedure
Vul via de volgende link het sollicitatieformulier in:
De deadline voor het insturen van cv, motivatiebrief (max. 1 A4) en voorkeur voor functie is op 29 maart 2020 om 23.59u. Na deze deadline worden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op zondag 19 april 2020. Houd er dus rekening mee dat je deze dag beschikbaar bent.

De overdracht tussen het zesde en zevende bestuur der VCMS Groningen zal worden begeleid door VCMS Nederland op 16 mei 2020 tijdens een focusmeeting, waarbij beide besturen aanwezig zullen zijn. Indien je solliciteert, is het van belang dat je deze data alvast in je agenda noteert!

Algemene vragen
Neem voor functie specifieke vragen contact op met de desbetreffende persoon en stuur algemene vragen naar groningen@vcms.nl.

Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om deze uitdaging met een team ambitieuze en gemotiveerde medebestuursleden aan te gaan? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Sollicitatieformulier Bestuur VCMS Groningen 2020-2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *