Sollicitaties VCMS Groningen 2020-2021 Geopend!

Heb jij speciale interesse in het chirurgisch specialisme, wil je al in je bachelor chirurgische skills als hechten en laparoscopie aanleren, je chirurgische kennis vergroten of wil je er graag achter komen of een snijdend specialisme iets voor jou is? Dan is Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten iets voor jou!

VCMS richt zich op bachelor studenten uit het tweede en derde jaar met een buitengewone interesse in de chirurgische specialismen. Samen met specialisten worden er masterclasses, workshops en symposia georganiseerd om de chirurgische vaardigheden en kennis van de studenten te vergroten. Denk hierbij aan een masterclass thoracale chirurgie en daaropvolgend een workshop over hartkleppen inhechten. Door het kleinschalige karakter van deze activiteiten en de gezamenlijke borrels is er laagdrempelig contact met de specialisten. Dit kan nuttig zijn bij het vinden van een interessante onderzoeksstage, bachelorproject of bijbaantje. Tevens heeft VCMS Groningen een onderzoekssamenwerking met afdeling Heelkunde van het UMCG waardoor er veel mogelijkheden zijn voor het doen van onderzoek binnen de chirurgie. Ook kun je je lidmaatschap bij VCMS Groningen gebruiken als je profileringsstage. Daarnaast leer je leden uit andere steden kennen tijdens de landelijke symposia en activiteiten van VCMS Nederland. Om deze activiteiten te kunnen realiseren, vraagt VCMS 60 euro contributie per jaar van haar leden.

Wij zullen de coronamaatregelen dit jaar nauwlettend in de gaten houden. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk activiteiten fysiek door te laten gaan. Wanneer dit niet mogelijk is, zullen wij met online alternatieven komen. De workshops vinden zoveel mogelijk aan het einde van het jaar plaats, in de hoop dat deze sowieso fysiek plaats kunnen vinden.

Ben jij aankomend jaar tweedejaars of derdejaars geneeskundestudent en spreekt het je aan om naast je studie meer over chirurgie te leren? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier op de website die beschikbaar zal zijn wanneer de sollicitaties openen. Zorg ervoor dat je een sollicitatiebrief van max. 1 A4 en je CV toevoegt in Pdf-formaat.

De sollicitaties openen op 31 augustus en de deadline is op zondag 20 september 23.59 uur. Houd de website en social media van VCMS Groningen in de tussentijd aandachtig in de gaten voor de laatste updates.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen dus grijp je kans!

Eventuele vragen kunnen gesteld worden per e-mail, via: groningen@vcms.nl. Voor een sfeerimpressie, zie het onderstaande filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *