Jul: Robotchirurgie

Introductie

Vorige maanden ging het vooral over de basisvaardigheden in de chirurgie en de anatomie. Aangezien het zomerreces er aankomt, ditmaal een overkoepelend thema dat gespreid wordt over twee maanden. In juli zullen we stilstaan bij de voors en tegens van de robotchirurgie en de robot-assisted surgery. Vervolgens zullen we in augustus de ontwikkelingen op de operatiekamer breder trekken en de focus leggen op beeldvormende technieken op de operatiekamer en nieuwe tools bespreken die mogelijk de veiligheid voor patiënt en specialist vergroten. Geniet van je zomer en tot komend academisch jaar!

Video's
Robotic Surgery Demonstration Using Da Vinci Surgical System

Da Vinci Robot Stitches A Grape Back Together

Live Robotic Da Vinci Radical Prostatectomy

Renaissance Spine Surgery – How It Works

Nieuws
  • Robotchirurgie staat ter discussie omdat het duur is en (nog) geen bewezen meerwaarde heeft. Beperk deze innovatie daarom tot de academische setting, waar de betekenis van robotica nader kan worden onderzocht, zeggen bestuursvoorzitter Guy Peeters en chirurg Jos Maessen van Maastricht UMC+. Lees meer…
  • Robotchirurgie wel degelijk (kosten)effectief. De afgelopen tijd is er in de media veel aandacht voor de effectiviteit van robotchirurgie bij prostaatoperaties. Enkelen stellen dat robotchirurgie te duur is en langer duurt dan conventionele laparoscopische chirurgie. Ook stellen zij dat het resultaat van robotchirurgie niet beter is. Lees meer…
  • A new autonomous robot could perform surgeries better than doctors. Lees meer…
Feiten
  • Worldwide, 2015 to 2021 research report says surgical robot device markets at $3.2 billion in 2014 are anticipated to reach $20 billion by 2021 as next generation devices, systems, and instruments are introduced to manage surgery through small ports in the body instead of large open wounds.
  • A consensus document on Robotic Surgery
Inhoud

Introductie
Video’s
Nieuws
Feiten
Links
Literatuur
Trials
Associations and Societies
Congressen
Summer Schools
Vorige thema’s

Congressen
  1. August 31 – September 3, 2016: Boston, Massachusetts: Society of Robotic Surgery at Minimally Invasive Surgery
  2. October 6 – 8, 2016: Daegu, Korea: 8th Clinical Robotic Surgery Association Worldwide Congress
  3. December 9 – 10, 2016: Hamburg, Germany: Esso Course on Colorectal Robotic Surgery
  4. December 11 – 12, 2016: Hamburg, Germany: Esso Course on Upper GI Robotic Surgery
  5. February 24 – 26, 2017: Miami, Florida: The Society of Robotic Surgery 2017 Annual Meeting
Summer Schools
Vorige thema's
Disclaimer:
VCMS Nederland en haar afdelingen hebben geen rechten op het materiaal dat bij de “Maandthema’s” naar voren komt. Tevens verklaren VCMS Nederland en haar afdelingen dat zij niks hebben aan te geven en geen aandelen hebben in de vertoonde informatie op deze pagina’s.
The Dutch Surgical Society for Medical Students and her satellite divisions have nothing to disclose.