Leerzame en handige documenten en links tijdens de coronacrisis

Momenteel zijn alle activiteiten tot 1 juni afgelast. Dit geldt helaas ook voor alle onderwijsactiviteiten van VCMS. Om alsnog de quarantaine zo educatief mogelijk door te komen, hebben wij enkele handige tips verzameld.

Arts Portaal

Arts Portaal heeft informatie voor huisartsen omtrent het Coronavirus gebundeld op een speciaal platform onder subkopjes zoals ‘diagnostiek’, ‘voorlichting’ en ‘palliatief’. Blijf als zorgverlener op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en adviezen met betrekking tot het Coronavirus.

Nederlandse Vereniging voor Intensive Care

De NVIC heeft meerdere informatieve filmpjes en documenten over het Coronavirus. Daarnaast bevat deze pagina een opfriscursus voor arts-assistenten bestaande uit 3 filmpjes.

National Institutes of Health & Public Health

Geïnteresseerd in recent gepubliceerde artikelen omtrent de coronacrisis? De bovenstaande links zijn twee betrouwbare websites met continue updates van nieuw gepubliceerd onderzoek en public health. Als dat niet genoeg is, klik dan hier en hier voor nog meer informatie!

Incision

Incision heeft haar online content vrijgegeven voor een termijn van vier weken om de thuiszittende student tegemoet te komen. Op deze site kan je stap-voor-stap operatieprocedures volgen, met anatomische achtergrondinformatie en uitleg over peri-operatieve risico’s, complicaties en zorg.

 

Kijk voor het bijhouden van je (chirurgische) kennis ook eens op deze website’s:

Surgeryassistant.nl

Websurg.com 

www2.aofoundation.org/wps/portal/surgery 

TVAsurg.ca 

Vascularprocedures.com

Moviesurg.com

Med-info.nl