Lustrumsymposium geannuleerd

Voor VCMS staat veiligheid van de patiënten voorop. Veel van de deelnemers van het symposium en de medici die spreken op het symposium werken met erg kwetsbare patiënten. VCMS wil geen onnodige situaties creëren die de gezondheid van de patiënten of de deelnemers kunnen schaden. Geconcludeerd uit het bovenstaande en in overleg met professionals is ons weloverwogen besluit voortgekomen om het symposium ‘The Surgical Paradox’ van zaterdag 14 maart te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. De personen die een kaartje hadden gekocht zijn gemaild.

Voor vragen zijn wij te bereiken via nederland@vcms.nl.

Waarom is het evenement geannuleerd?
Vanwege de recente ontwikkelingen van het nieuwe coronavirus (covid-19) heeft het bestuur van VCMS Nederland en haar activiteitencommissie tot haar grote spijt besloten om het lustrumsymposium ‘’The Surgical Paradox’’ op 14 maart 2020 te annuleren. VCMS hanteert de richtlijnen van het RIVM en de plaatselijke GGD. Echter, vanwege risico dat patiëntveiligheid in het geding komt en op het advies van verscheidene academische centra en de Federatie Medisch Specialisten is het niet meer verantwoord, om zorgprofessionals uit het gehele land samen te brengen. Na consultatie met meerdere instanties en professionals is VCMS tot het onvermijdelijke besluit gekomen om het lustrumsymposium te annuleren. Of de eed van Hippocrates al is afgelegd of nog moet volgen, VCMS bewaakt hierdoor het naleven van de gouden regel van de geneeskunde voor haar betrokkenen: ‘First do no harm’.

Ik heb een ticket voor het lustrumsymposium ‘The Surgical Paradox’ gekocht, krijg ik mijn geld terug?
Wanneer de nieuwe datum van het symposium bekend is, zal het mogelijk zijn om aankoopbedrag van het ticket teruggestort te krijgen.

Ik heb aanvullende kosten gemaakt, bijvoorbeeld door het boeken van een hotelovernachting. Krijg ik mijn geld terug?
Wij kunnen persoonlijke, aanvullende kosten gemaakt door bezoekers helaas niet vergoeden. Deze kosten zijn voor eigen rekening van de bezoeker.

Ik ben een event partner, krijg ik mijn geld terug?
Wij zijn met alle event partners persoonlijk in overleg getreden.

Zal het lustrumsymposium verplaatst worden?
Het is onze intentie om het symposium te verplaatsen naar januari 2021. Op dit moment kan nog niet met zekerheid een datum gegeven worden. Meer informatie over de nieuwe datum en locatie voor het verplaatste symposium volgt.

Overige vragen
Heeft u aanvullende vragen over de annulering van het lustrumsymposium? Mail dan naar nederland@vcms.nl