Lustrumsymposium geannuleerd

De situatie rondom het SARS-CoV-2 virus is ook in Nederland ernstig geworden, om de uitbreiding van het virus tegen te gaan worden vanuit diverse instanties maatregelen getroffen. Tevens raadt de Federatie Medisch Specialisten aanwezigheid op bijeenkomsten zoals een symposium af. De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Nederland neemt de situatie ook zeker serieus.

Voor VCMS staat veiligheid van de patiënten voorop. Veel van de deelnemers van het symposium en de medici die spreken op het symposium werken met erg kwetsbare patiënten. VCMS wil geen onnodige situaties creëren die de gezondheid van de patiënten of de deelnemers kunnen schaden. Geconcludeerd uit het bovenstaande en in overleg met professionals is ons weloverwogen besluit voortgekomen om het symposium ‘The Surgical Paradox’ aankomende zaterdag 14 maart te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. Op korte termijn zullen wij meer informatie verschaffen over de verdere invulling hiervan.

Voor vragen zijn wij te bereiken via nederland@vcms.nl.

 

Waarom is het evenement (nu pas) geannuleerd?
Vanwege de recente ontwikkelingen van het nieuwe coronavirus (covid-19) heeft het bestuur van VCMS Nederland en haar activiteitencommissie tot haar grote spijt besloten om het lustrumsymposium ‘’The Surgical Paradox’’ op 14 maart 2020 te annuleren. VCMS hanteert de richtlijnen van het RIVM en de plaatselijke GGD. Echter, vanwege risico dat patiëntveiligheid in het geding komt en op het advies van verscheidene academische centra en de Federatie Medisch Specialisten is het niet meer verantwoord, om zorgprofessionals uit het gehele land samen te brengen. Na consultatie met meerdere instanties en professionals is VCMS tot het onvermijdelijke besluit gekomen om het lustrumsymposium te annuleren. Of de eed van Hippocrates al is afgelegd of nog moet volgen, VCMS bewaakt hierdoor het naleven van de gouden regel van de geneeskunde voor haar betrokkenen: ‘First do no harm’.

 

Ik heb een ticket voor het lustrumsymposium ‘The Surgical Paradox’ gekocht, krijg ik mijn geld terug?
Wij zullen alle bezoekers op redelijke termijn informeren over de afhandeling van het symposium.

 

Ik heb aanvullende kosten gemaakt, bijvoorbeeld door het boeken van een hotelovernachting. Krijg ik mijn geld terug?
Wij kunnen persoonlijke, aanvullende kosten gemaakt door bezoekers helaas niet vergoeden. Deze kosten zijn voor eigen rekening van de bezoeker.

 

Ik ben een event partner, krijg ik mijn geld terug?
Wij zullen met alle event partners persoonlijk en op redelijke termijn in overleg treden over de gemaakte afspraken en contracten rondom sponsoring om de mogelijke opties te overleggen.

 

Zal het lustrumsymposium verplaatst worden?
Het is onze intentie om het symposium te verplaatsen. Op dit moment kan dit echter niet met zekerheid gezegd worden en kan er geen uitspraak worden gedaan over een eventueel nieuwe datum en/of locatie voor ons symposium. Meer informatie hierover volgt.

 

Overige vragen
Heeft u aanvullende vragen over de annulering van het lustrumsymposium? Mail dan naar nederland@vcms.nl