Onderzoeksstudent(en) Orthopedie Amsterdam UMC Locatie AMC gezocht

Momenteel is de afdeling Orthopedie in het Amsterdam UMC Locatie AMC op zoek naar studenten voor de volgende projecten:

Osteochondraal defecten van de talus
Een osteochondraal defect (OCD) van de talus is een defect van het kraakbeen in het enkelgewricht en het onderliggende subchondrale bot. Een OCD kan grote impact hebben op de kwaliteit van leven van patiënten door de diepe enkelpijn die patiënten ervaren.  Zowel klinisch als wetenschappelijk loopt het Amsterdam UMC voorop in de behandeling van deze defecten en sinds vorig jaar is het Amsterdam UMC door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) erkend als een officieel (inter)nationaal expertisecentrum voor osteochondraal defecten van de talus. We zijn op zoek naar studenten in de bachelor- of masterfase van hun studie met interesse in de orthopedie, die het leuk lijkt om onderzoek te doen naar deze defecten. Dit kan eventueel in het kader van een bachelorthesis of masterscriptie.

Contactgegevens bij interesse in het project over OCD van de talus: Nienke Altink (j.n.altink@amsterdamumc.nl) en Jari Dahmen (j.dahmen@amsterdamumc.nl).

Oncologische orthopedie
Eén van de speerpunten binnen de afdeling Orthopedie van het Amsterdam UMC is de oncologische orthopedie. Voor dit project zijn we op zoek naar een student/basisarts met interesse in de orthopedie die zijn/haar master (bijna) heeft afgerond en geïnteresseerd is in een promotietraject met als onderwerp ‘Shared Decision Making‘.

Contactgegevens bij interesse in het project over oncologische orthopedie: Jos Bramer (j.a.bramer@amsterdamumc.nl).