Openingsactiviteit: Pub Lecture Global Surgery

Op 1 november vond onder het genot van een drankje de openingsactiviteit met als thema Global Surgery plaats in de Engelse Pub Florin te Utrecht.

Drs. Eva Stortelder en drs. Ellen Reuling openden de avond als voormalig artsen Internationale Gezondheid en Tropengeneeskunde (respectievelijk in Malawi en Zuid-Afrika) – en beide thans in opleiding tot chirurg (respectievelijk in het Radboud UMC en in het Amsterdam UMC). Zij gaven een interessante lezing over hun traject en activiteiten in de tropen. Wat is tropengeneeskunde precies, wat is het verschil met Nederland maar vooral wat maak je allemaal mee? Het was een heel persoonlijke lezing met nieuwe inzichten. Na deze lezing was er de gelegenheid tot het stellen van vragen waarop vele interessante opvattingen werden besproken.

Na een korte pauze in het café, werd de avond vervolgd door enkele speeddatesessie. Voor het speeddaten waren naast drs. Eva Stortelder, ook dr. Marcus Rijken (voormalig tropenarts en fellow gynaecologische oncologie AMC – AMC), dr. David Colnot (KNO-arts in het Diakonessenhuis), drs. Michiel Schuringa (plastisch-, reconstructief- en handchirurg in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en tevens in het Boerhaave Medisch Centrum te Amsterdam) en drs. Rinse Meesters (fellow orthopedische chirurgie in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen en voormalig tropenarts in Congo) bereid om hun ervaringen te delen. De aanwezigen konden op een heel interactieve manier vragen stellen en rouleerden tussen de verschillende specialisten.

Via het speeddaten konden de snijdend specialisten hun ervaringen delen en werd er laagdrempelig contact tussen de specialisten en deelnemers gelegd. Zo kreeg iedereen voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en werden vele stellingen besproken.

Tot slot vond een bedankwoord plaats en begaf iedereen zich naar het café om gezellig na te praten en te genieten van enkele drankjes.

Wij willen alle sprekers nogmaals enorm bedanken en kijken uit naar de volgende landelijke activiteit!