Sollicitaties bestuur VCMS Nederland

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten zoekt een nieuw bestuur! Hoewel de eerste helft van het VCMS-jaar pas net is verstreken, is het op 31 juli 2021 al zover. Na een tweejarig bestuurstermijn zal het derde bestuur van VCMS Nederland aftreden. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar jou!

Scroll naar beneden voor het sollicitatieformulier

Introductie
Ben jij ambitieus, leergierig, secuur en organisatorisch vaardig? Dan biedt het landelijke VCMS-bestuur jou de ultieme uitdaging. Samen met zes andere bestuursleden draag jij zorg voor een zeer gemotiveerd netwerk van studenten die geïnteresseerd zijn in de chirurgische en aanverwante specialismen. Je bent verantwoordelijk voor het uitdragen van de doelstellingen binnen VCMS en adviseert en begeleid de acht VCMS-afdelingen, op elk academisch centrum één. Daarnaast organiseer jij met je bestuur en commissie de landelijke activiteiten van VCMS en verzorg jij het programma van de VCMS Master Academy. Wij hopen dat VCMS met jullie hulp weer een stap verder komt.

De sollicitatieperiode is gesloten, het is niet meer mogelijk om te solliciteren.

Functies

Voorzitter
Als voorzitter ben je de leider, ondernemer en vertegenwoordiger binnen het team.  De voorzitter zoekt samen met zijn bestuursleden (met de doelstellingen van VCMS in het achterhoofd) voortdurend naar manieren om het beste aan de vraag van de leden te voldoen. Daarbij zal de voorzitter op een daadkrachtige manier leidinggeven, waarbij zowel de mensen in het bestuur als de leden gemotiveerd raken en geënthousiasmeerd worden. Inhoudelijk geef je suggesties over de activiteiten binnen VCMS en daarnaast ben je bezig met het beleidsmatige aspect van VCMS Nederland. Daarbij zal jij voor overzicht zorgen binnen VCMS Nederland en VCMS als geheel. Al met al is het een verantwoordelijke functie die vergt dat je goed bereikbaar bent voor alle VCMS-bestuursleden, zowel van VCMS Nederland als elke VCMS-afdeling.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Nona Kuipers, via: n.c.kuipers@vcms.nl

Secretaris
De secretarisfunctie is één van de belangrijkste bestuurlijke pijlers. Enerzijds is de secretaris de penvoerder van het bestuur die o.a. zorg draagt voor de interne en externe nieuwsvoorziening. Anderzijds ben je ‘het geheugen’ van het bestuur, waarbij organiseren, informatievoorziening en archivering belangrijke taken zijn. Verder zul je je bezighouden met het creëren van overzicht binnen de activiteiten van VCMS.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Danique Heuvelings, via: d.heuvelings.vcms.nl

Penningmeester
De penningmeester vertaalt het beleid in een begroting en beoordeelt wat financieel haalbaar is. De beslissingen die worden gemaakt worden onderbouwd met een solide financiële inschatting van de situatie, waarbij de kansen en risico’s nauwkeurig tegen elkaar worden afgewogen. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor de financiële vragen binnen VCMS als geheel.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Maris Angelino, via: m.j.angelino@vcms.nl

Commissaris Acquisitie
Als Commissaris Acquisitie ben je in samenwerking met de penningmeester verantwoordelijk voor de inkomende geldstromen van VCMS Nederland. Samen met je medebestuursleden zoek en onderhoud je het contact met de bedrijfswereld, verschillende fondsen en partners van VCMS Nederland. Daarnaast heb je ook een controlerende en raadgevende functie in het gevoerde financiële beleid op de VCMS-afdelingen.
Door deze taken kom je op verschillende plekken in het land en doe ook buiten het ziekenhuis contacten op met zeer diverse partijen. Dit betreft het gehele scala van instanties die zich bezighouden met het innoveren van het onderwijs tot bedrijven die er in een direct proces voor zorgen dat medisch specialisten hun beroep kunnen uitvoeren op de door hen gewenste manier.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Özgür Eryigit, via: o.eryigit@vcms,nl.

Commissaris Activiteiten
De Commissaris Activiteiten is binnen het bestuur van VCMS Nederland het primaire aanspreekpunt voor de activiteitencommissie. Jij begeleidt deze commissie in het bedenken, plannen en uitvoeren van landelijke activiteiten. De voornaamste activiteit hiervan is de organisatie van het landelijke symposium. Om die reden zal jij, naast de reguliere bestuursvergaderingen, regelmatig vergaderen met deze commissie. Verder verdiept de Commissaris Activiteiten zich in symposia en congressen die potentieel interessant zijn voor VCMS-leden en benader jij deze in overleg met de commissie.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Bobbie Lebbink, via: b.lebbink@vcms.nl.

Commissaris Onderwijs
Als Commissaris Onderwijs ben je verantwoordelijk voor het belangrijkste dat VCMS te bieden heeft: het chirurgisch onderwijs. Je zorgt voor het waarborgen van de kwaliteit en kwantiteit van het onderwijs. Tevens is er ruimte om het onderwijs uit te breiden en te optimaliseren als hier behoefte aan is. VCMS is een jonge vereniging en om die reden zijn er veel mogelijkheden om hier je eigen invulling aan te geven binnen het kader van de meerjarenvisie. Deze functie leent zich voor een iemand met creativiteit, leergierigheid en organisatorische vaardigheden.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Charlotte Roosendaal, via c.e.j.roosendaal@vcms.nl.

Commissaris Public Relations
De Commissaris Public Relations (PR) geeft invulling aan de relatie die VCMS heeft met de wereld om zich heen. Alle pijlen zijn gericht op het beïnvloeden en bewaken van het gewenste VCMS-imago. Het is de taak om creatieve en effectieve manieren te verzinnen waarop met het publiek gecommuniceerd wordt. Het vergt een vooruitstrevende blik en er moet goed gekeken worden hoe en wanneer de publiciteit moet worden gezocht. Daarnaast heeft de Commissaris PR een belangrijke signaalfunctie waarbij relevante trends en ontwikkelingen worden gevolgd en indien nodig, onder de aandacht gebracht. Tenslotte bestaat een groot gedeelte van de functie uit het actief promoten van VCMS en haar activiteiten. Als Commissaris PR zal je werken met programma’s zoals WordPress en GroupLink om de website en VCMS-app te onderhouden en de sociale media bij te werken.

 • Tijdsbeloop: tweejarig van augustus 2021 tot en met juli 2023
 • Tijdsinvestering: 10-20 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Arwin Zebardast, via: a.zebardast@vcms.nl.

 
Procedure
Sollicitaties kunnen verzonden worden naar nederland@vcms.nl of maak gebruik van onze sollicitatieformulier onderin! Je kunt nu solliciteren. De deadline voor het insturen van cv, motivatiebrief (max. 1 A4, in PDF) en voorkeur voor functie is op 14 februari 2021. Na deze deadline worden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op zaterdag 6 maart 2021. Houd er dus rekening mee dat je deze dag beschikbaar bent.
Algemene vragen
Neem voor functiespecifieke vragen contact op met de desbetreffende persoon en stuur algemene vragen naar nederland@vcms.nl.
Tot slot
Nieuwsgierig geworden en gemotiveerd om deze uitdaging met een team ambitieuze en gemotiveerde medebestuursleden aan te gaan? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!
Sollicitatieformulier
Solliciteren was mogelijk tot 14 februari. De kandidaten zijn gemaild over de sollicitatiegesprekken op 6 maart.