Dec: Transplantatiechirurgie

Deze pagina en het VCMS Transplantatiesymposium worden mede mogelijk gemaakt door:

 

Organ_Assist bridge-to-life astellas-logo-no-slogan

Video's

Ook transplantatie: Poeptransplantatie

Met bijbehorende artikelen:
Duodenal Infusion of Donor Feces for Recurrent Clostridium difficile
Therapeutic potential of fecal microbiota transplantation


 

Machineperfusie: ‘Opknappen’ van gedoneerde organen (DWDD)

Dé oplossing voor de lange wachttijden voor orgaandonatie. Dat lijkt de medische doorbraak in het Universitair Medisch Centrum Groningen te zijn. Daar opende vandaag een ‘orgaanperfusiekamer’, waar gedoneerde organen ‘opgeknapt’ kunnen worden. Hierdoor kunnen organen die voorheen afgekeurd werden, toch nog gebruikt worden voor transplantaties. Minder afkeuren betekent kortere wachtlijsten. Aan tafel transplantatiechirurg Robert Porte, thoraxchirurg Michiel Erasmus en longarts Erik Verschuuren. Patiënt Christian kreeg dankzij deze techniek alsnog een nieuwe long.


Gelijktijdige transplantatie dunne darm en buikwand (DWDD)

De 25-jarige Taetske Linting leed aan de ziekte van Crohn en was niet meer in staat vast voedsel tot zich te nemen. Dankzij een donor heeft zij een nieuwe dunne darm én een nieuwe darmwand gekregen. Ze kan weer gewoon eten en is inmiddels 20 kilo aangekomen. Een nieuwe mijlpaal in de chirurgie. Aan tafel de chirurgen achter het medische hoogstandje: Tallechien Tempelman, Patrick Khoe en chirurg Sijbrand Hofker.


Harttransplantatie


Voor meer video’s:

  1. University of Toronto
  2. Emory Healthcare
Nieuws
Disclaimer:
VCMS Nederland en haar afdelingen hebben geen rechten op het materiaal dat bij de “Maandthema’s” naar voren komt. Tevens verklaren VCMS Nederland en haar afdelingen dat zij niks heeft aan te geven en geen aandelen heeft in de vertoonde informatie op deze pagina’s.
The Dutch Surgical Society for Medical Students and her satellite divisions have nothing to disclose.