Sollicitaties Podcastcommissie 2024-2025


Chirurgische podcasts presenteren en al je vragen kunnen stellen? Dat kan bij de podcastcommissie van VCMS! Samen met vier andere commissieleden zorg je voor de VCMS Podcast, een chirurgisch getinte podcast om verdieping te bieden in de heelkunde en aanverwante specialismen, maar ook om de persoon achter het specialisme te leren kennen. De VCMS podcast is er voor medische studenten, basisartsen, en eenieder die zich wil verdiepen in de snijdende specialismen. Je krijgt de mogelijkheid om zowel op nationaal als internationaal niveau in aanraking te komen met bijzondere sprekers. Help jij de VCMS podcast naar een hoger niveau te tillen?

We zijn op zoek naar een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee technische leden. Naast de functiespecifieke subtaken valt het opnemen van de podcast binnen elke functie. Solliciteren kan tot 7 april 23:59.

Van de operatietafel naar de microfoon, de kunst van de heelkunde. Hier luister je de nieuwste VCMS Podcast!: https://spotify.link/0MsdvjW8AHb

Voor welke functies kan ik solliciteren?

De podcastcommissie van VCMS Nederland bestaat uit 4 functies:

 

Voorzitter

Als voorzitter ben je de leider en vertegenwoordiger binnen jouw commissie. De voorzitter zoekt samen met haar/zijn commissieleden (met de doelstellingen van VCMS in het achterhoofd) voortdurend naar manieren het beste aan de vraag van de luisteraars te voldoen. Inhoudelijk geef jij suggesties over het huidige aanbod en ben jij bezig met het beleidsmatige aspect van de VCMS Podcast. Hierbij heb jij een duidelijke visie over vernieuwing en verbetering binnen de VCMS Podcast(commissie). Ook zorg jij voor het overzicht van zaken die zich binnen en buiten de Podcastcommissie spelen. Tijdens het jaar zul jij regelmatig contact hebben met de contactpersonen van VCMS Nederland.

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2024 tot en met juli 2025. Inwerkperiode start vanaf mei 2024.
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Jean-Paul Rinne: podcast@vcms.nl

 

Secretaris

De secretaris is de penvoerder van de Podcastcommissie die onder andere zorg draagt voor de interne en externe nieuwsvoorziening. Hieronder valt bijvoorbeeld het contact met sprekers, het notuleren van vergaderingen en het maken van promotie. In samenwerking met de commissaris Public Relations van VCMS Nederland verzorg jij de promotie van de VCMS Podcast via sociale mediakanalen en onderhoud jij de subpagina ‘VCMS Podcast’ op de website. Anderzijds ben jij ‘het geheugen’ van de commissie, waarbij organiseren, informatievoorziening en archivering belangrijke taken zijn. 

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2024 tot en met juli 2025. Inwerkperiode start vanaf mei 2024.
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met Renske Alberda via: podcast@vcms.nl

 

Penningmeester

De penningmeester vertaalt het beleid van de podcastcommissie in een begroting en beoordeelt wat financieel haalbaar is. Daarnaast ondersteun je de Commissaris Acquisitie met de inkomende geldstromen. 

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2024 tot en met juli 2025. Inwerkperiode start vanaf mei 2024.
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

Voor meer informatie, neem contact op met de podcastcommissie, via: podcast@vcms.nl

 

Technisch lid

Als technisch lid van de Podcastcommissie zijn jullie verantwoordelijk voor het bewerken van de audiobestanden en alle technische dingen omtrent de podcast. Er is binnen deze functie veel ruimte voor nieuwe ideeën omtrent het in elkaar zetten van de podcast. Tevens ben jij als technisch lid verantwoordelijk voor het monitoren van het aantal luisteraars, wat de functie uitermate geschikt maakt voor iemand met analytische vaardigheden (of deze juist wilt beheersen).

  • Tijdsbeloop: eenjarig van augustus 2024 tot en met juli 2025. Inwerkperiode start vanaf mei 2024.
  • Tijdsinvestering: 5-10 uur per week

 Voor meer informatie, neem contact op met de Jari van Vliet, via: podcast@vcms.nlNeem voor functiespecifieke vragen contact op met de desbetreffende persoon en stuur algemene vragen naar VCMS Nederland via: nederland@vcms.nl 

Sollicitaties dienen uiterlijk om 23:59u op maandag 7 april 2024 te zijn ontvangen in onze mailbox. Sollicitaties kunnen verzonden worden naar nederland@vcms.nl.

Jouw sollicitatie moet bestaan uit een motivatiebrief (max. 1 A4), een CV in PDF en eventuele voorkeur voor functie