4 landelijke activiteiten per jaar - toegankelijk voor alle geïnteresseerden

Naast de VCMS Master Academy worden er op landelijk niveau ook activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie van VCMS Nederland. De evenementen zijn niet alleen voor VCMS-leden, maar ook voor reünisten, alumni of externen met een interesse in de chirurgie. De meeste activiteiten zijn onderwijs gerelateerde activiteiten, denk hierbij aan symposia, publezingen en online thema-avonden. Daarnaast worden er ook sociale activiteiten georganiseerd zoals het VCMS-diner. Het doel van de activiteiten is het samenbrengen van gelijk geïnteresseerden vanuit heel Nederland. 

De activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert de nationale activiteiten van VCMS in samenwerking met de Commissaris Activiteiten van het bestuur van VCMS Nederland. De commissie bestaat uit vijf studenten uit de bachelor- of masterfase afkomstig van de diverse geneeskunde faculteiten in Nederland. Solliciteren kan nu via https://vcms.nl/sollicitaties-activiteitencommissie-2/

Barbara Verbeek
VOORZITTER

Deli Winter
PENNINGMEESTER

Anne-Jet Oosting
COMMISSARIS ACQUISITIE

Elseline Kalb
COMMISSARIS EXTERNE COMMUNICATIE

De landelijke activiteiten voor 2022-2023

VCMS Summer School 'Through the Lens'

 Het wordt een driedaagse interactieve Summer School met meerdere masterclasses, workshops en netwerkactiviteiten. De dagen zijn ingedeeld in drie subthema’s, de open chirurgie, de endoscopische chirurgie en de microchirurgie welke elk één dag beslaan. Hierdoor zullen alle takken van de chirurgie worden belicht die elk door een verschillende lens worden uitgevoerd en met een andere visie worden behandeld. Hiernaast zal er ook een bijzondere parallelle sessie gevolgd worden, waarin studenten een dagdeel dissectie verrichten op snijzaal en een aantal uur een hecht workshop volgen.
8-10 Juli 2023
6 Mei 2023

VCMS Diner: 'Symphony of Surgery'

Kan jij ook geen genoeg krijgen van de VCMS activiteiten? Graag introduceren we je aan het VCMS diner ‘Symphony of Surgery‘ zal op zaterdag 6 mei 2023 plaatsvinden in het restaurant Seven te Utrecht. Hierbij zal een diner van meerdere gerechten, 3 drankjes naar keuze, dinerlezingen en uiteraard een netwerkmogelijkheid worden gefaciliteerd!

VCMS lenteactiviteit: 'De militaire operatie'

Verplaatst naar september-oktober 2023!
22 April 2023
18 Maart 2023
12 November 2022
21 September 2022