HET VCMS WETENSCHAPSCOLLOQUIUM: Terugblik 2022-2023

Geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek? Dan is het Wetenschapscolloquium wellicht wat voor jou! Op deze pagina vind je een terugblik van het 2022-2023 programma. Informatie over het wetenschapscolloquium van aankomend jaar zal volgen op deze pagina!

Plenaire sessie: Onderzoek en PhD

In deze sessie wordt er dieper ingegaan op de wondere wereld van de wetenschap; wat is een impact factor? Hoe kom je precies aan een phd-positie? 

Plenaire Sessie: Academisch schrijven 

De tweede sessie zal zich richten op één van de fundamenten van de wetenschap: wetenschappelijk schrijven. Aan de hand van een handig stappenplan, praktijkvoorbeelden en met de nodige tips en tricks zul jij je deze  academische schrijfstijl zeker onder de knie krijgen!

Plenaire sessie: Medische statistiek

De derde plenaire sessie van het VCMS Wetenschapscolloquium werd gegeven door dr. Edouard Fu! Edouard heeft in Leiden gestudeerd. Tijdens en aansluitend op zijn bachelor geneeskunde heeft hij promotieonderzoek gedaan naar de epidemiologie en farmaco-epidemiologie van cardiorenaal falen. Inmiddels is hij cum laude gepromoveerd op dit onderwerp en doet hij verder onderzoek als postdoctoral research fellow aan de Brigham and Women’s Hospital en Harvard en is hij editorial fellow bij het Journal of the American Society of Neprhology. Hij zal jullie in deze sessie meenemen in de wereld van de medische statistiek!

VCMS Schrijfwedstrijd: Jurypanel

Dr. Joris Blok, vaatchirurg Groene Hart Ziekenhuis

Dr. Cornelis Sier, moleculair bioloog Leids Universitair Medisch Centrum